Tekenboek, voor veelbelovende kunstenaars

boek tekenen icoon

 

Auteur: Quentin Blake
De Fontein, 2011

Leuk tekenboek waarin je op een humoristische manier wordt aangemoedigd om vooral veel te oefenen, veel fouten te maken en dan toch te proberen door te zetten. Een enthousiasmerend boek dat bijdraagt aan het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en de ‘kunstenaar’ in ieder van ons wakker maakt!

 

 

Teken Lab

boeken gemengde technieken icoon
Auteur: Carla Sonheim
Tirion Art, 2015

Dit is een leuk boek om te leren experimenteren met diverse creatieve technieken en materialen. Het biedt een uitgebreid aanbod aan inspirerende kunstzinnige opdrachten.

 

 

 

 Vrolijk

Auteur: Mies van HoutVrolijk 150
Lemniscaat, 2014

In dit boek staan allerlei mooie vissen afgebeeld. Elke vis drukt een ander gevoel uit. De afbeeldingen maken gevoelens herkenbaar en bespreekbaar en vormen een geweldige inspiratie bron om zelf vissen te tekenen met een eigen gevoelsuitdrukking.

 

 

Bij Uil thuis 

bij uil thuis icoon
Auteur: Arnold Lobel
Ploegsma, 2005

Mooi boek met verhalen waarin thema’s als eenzaamheid, angst en verdriet op een toegankelijke manier onder de aandacht worden gebracht. De verhalen roepen gemakkelijk een gevoel van geborgenheid en veiligheid bij kinderen op.

 

 

Knuffelboekje

knuffelboekje icoon

Auteurs: Yvonne van Meteren en Margot Jansen
Koppenhol Uitgeverij B.V. , 2006

Knuffelkaartjes nodigen kinderen op een laagdrempelige manier uit om over hun gevoelens te praten. Dit geeft ouders meer zicht op de beleving van kinderen en geeft kinderen de gelegenheid om gevoelens beter te leren verwoorden. Daarbij vinden kinderen het vaak ook erg leuk om een ‘kaartje te trekken’, vragen uit het boekje te beantwoorden en de kleurplaat in te kleuren!

 

 

Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk

boek rouw icoon

Auteur: Ineke van Essen

Uitgeverij Sjaloom, 2001

Dit is een prachtig boek met verhalen van kinderen die een ouder hebben verloren. Voor kinderen met een vergelijkbare ervaring, kan dit steun geven en helpen zicht te krijgen op hun eigen gevoelens. Ook geeft het boek handreikingen om kinderen te helpen de gebeurtenis een plek te geven.

 

 

Twee van Alles

twee van alles 150

Auteur: Babette Cole

Uitgeverij Lemniscaat, 1998

Dit is een prachtig prentenboek over twee kinderen waarvan de ouders het nooit eens zijn en vaak ruzie hebben. De kinderen verzinnen voor dit probleem een oplossing, namelijk een ‘ont-trouwfeest’. In dit verhaal met veel humor wordt het thema scheiding op een toegankelijke manier onder de aandacht gebracht.

 

 

Lastige kinderen? Heb jij even geluk

Boek omdenken icoon
Auteur: Bertold Gunster

Bruna Uitgevers, 2013

Dit boek geeft een verfrissende kijk op opvoeden van ‘lastige’ kinderen. De strekking van het omdenken is om van een probleem, een mogelijkheid te maken. Hoe? Door te kijken naar wat er is en wat er zou-kunnen-zijn. Theorie en praktijk houden je als lezer voortdurend een spiegel, zonder belerend te zijn.

 

 

Links

Kunstzinnigetherapie.nl

Arttherapy.org

Zelfvertrouwen.nl

Vsdekleinejohannes.nl

Levenskunst.org

 

inspiratie agenda kunstzinnig